Шерифи: Ако треба да бирамо између укора САД и такси онда смо за таксе

Шеф посланичке групе Социјалдемократске иницијативе (СДИ) у косовском парламенту Биљал Шерифи изјавио је  да уколико треба да бира између укора САД и задржавања такси на робу из Србије и БиХ, онда ће се определити за таксе.Он је на Фејсбуку написао да би укидање или суспензија такси водила враћању Владе Косова корак уназад.

«Наставак старог пута доноси исти резултат. Тај пут ће само охрабрити Србију да интензивније настави свестрану агресију над Косовом. Ако би требало да бирамо између укора од стране САД због такси од 100 одсто на производе из Србије и БиХ, без уклањања разлога који су до ње довели, онда бих се определио за остајање такси», написао је Шерифи.

Он је навео да се од проглашавања независности Косово суочавало са сталном агресијом Србије и да је Косово увек попуштало не бранећи своје интересе онако како би учинила «свака друга независна и суверена држава».

Такав се пут, према његовој оцени, показао погрешним.

Подсетимо, председник косовског парламента и лидер Демократске партије Косова (ДПК) Кадри Весељи изјавио је  да не треба укинути таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ већ их треба «суспендовати на рок од 120 дана», преноси Танјуг.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »