Неђо Јовановић: Опозицију занимају само лични интереси

Заменик председника посланичке групе СПС Неђо Јовановић оценио је да је део опозиције, који је бојкотовао посебну седницу парламента на којој се обраћао председник Словеније Борут Пахор, показао да их не интесују судбина Србије ни витална питања за грађане, већ једино лични интереси.

Јовановић је позвао државне органе, пре свега тужилаштво и полицију, да што пре пронађу и казне особе које су демолирале аутомобил посланика СНС Србислава Филиповића, као и посланика Војислава Вујића у Врњачкој Бањи.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Јовановић је рекао да СПС не може да остане нем на хипокризију и демагогију дела опозиције која је игнорисањем обраћања председника Пахора јасно показала да је не интересују ни односи Србије и Словеније, али ни судбина Србије.

“То очигледно опозиционе посланике не интересује, као што их не интересује ни како ћемо решити витална питања за грађане Србије, посебно народ на Косову и тај проблем, већ су битни њихови лични или ускогрупни интереси”, рекао је Јовановић.

Додао је и да ће грађани на изборима, када год буду расписани, оценити рад такве опозиције.

Јовановић је истакао да су посланици опозиције у понедељак дошли у парламент, али да нису присуствовали седници што их, каже, није спречило да узму дневнице и накнаде за тај дан.

“Каква је то слика о посланицима и како представљају грађане, нека одговоре самим грађанима”, рекао је Јовановић.

Он је додао и да тај део опозиције нема храброст да стане пред грађане и јасно искаже своју понуду, циљеве и програме, већ се крију иза грађана на протестима, које, каже, квалификују као грађанске, иако их је део опозиције иницирао.

“То довољно говори о њиховом политичком потенцијалу, кредибилитету и снази у бирачком телу”, рекао је Јовановић.

Он је рекао и да посланичка група СПС поштује незадовољство грађана и њихово право да га изразе кроз критику на цивилизован начин, али да није добро када се, каже, са протеста чују поруке којима доминира вулгарност, примитивизам, нецивилизацијски тон, када се вређају новинарке и користи непримерен речник, јер то више нису демократски и мирни протести, већ прелазе у деструкцију и имају тешке последице.

“Последице се осећају, па смо видели да је запаљен аутомобил посланика у Врњачкој Бањи, разлупан аутомобил Србислава Филиповића”, казао је Јовановић и истакао да СПС инсистира да држава реагује.

Говорећи о изборима, Јовановић је рекао да СПС сматра да они треба да буду редовни, али да је та странка спремна да без било какве резерве учествује на изборима када год буду и да свој програм представи на најбољи начин.

Извор: Танјуг

The post Неђо Јовановић: Опозицију занимају само лични интереси appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »