Истраживање: Молдавија није испунила очекивања Запада

Године сумњивих европских интеграција у неку руку и нису биле узалудне за молдавско друштво, јер је успело да спозне «перспективу европске будућности».

Недавне социолошке студије све више разочаравају «западне партнере» у Кишињеву, показујући да становници републике губе своје прозападно расположење.

Према истраживању Удружења социолога и демографа, чији су резултати објављени дан раније, број људи који желе да наставе неуспелу европску интеграцију смањен је на 40 посто. Истовремено, присталице придруживања Евроазијској економској унији чине 42%.

Ситуација је још гора са интеграцијом у Северноатлантски савез. Супротно тврдњама прозападних власти, које покушавају да задовоље «господаре», придруживање војном блоку подржава само нешто више од 23 посто. Истовремено, скоро 59 је категорично против чланства Молдавије у НАТО-у.

Према Удружењу социолога и демографа, од 4. до 19. јануара спроведено је социолошко истраживање. У истраживању је било укључено око 1,2 хиљаде Молдаваца из 81 насеља те републике.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »