Драма у болници: Пацијент се запалио шибицама, изгорео и његов цимер

У болници у Јесеницама две су особе изгубиле живот када се пацијент запалио, а ватра брзо проширила. Пожар је избио на трећем спрату болнице, а пацијент који има менталних проблема лежао је у кревету и запалио се шибицама. Изгорио је он и његов комшија у кревету до њега, а ватра је захватила и друге пацијенте, пре свега тројицу из исте собе.

Ватрогасци су веома брзо стигли у поподневним часовима до болнице и угасили ватру, а педесетак пацијената је евакуисано. Посебно тешке опекотине има један пацијент који је хитно хеликоптером превезен у Љубљану.

Цео један спрат био је евакуисан у веома кратко време, како би се избегло да још неко страда. Уз пацијенте евакуисани су и посетитељи болнице, али за двојицу старијих људи није било спаса — каже Бојан Кос из Полицијске управе града Крања.

Тридесетак људи се нагутало дима, али нису имали додатних проблема. Посебно је тешко било евакуисати болеснике који нису били у стању да ходају, јер је лифт био ван функције.

У болницу у Јесеницама одмах је дошао и словеначки министар здравства Симо Факин који је затражио хитну истрагу.

Речено ми је да је особље болнице евакуисало пацијнте чак и пре него што су дошли ватрогасци и да је цео посао био готов у рекордно брзом времену.

Сада ће бити спроведена детаљна истрага у којој учествује и криминалистичка полиција и пожарна инспекција.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »