Ђурић: Србија je сложно и солидарно уз свој народ на КиМ

Србија је сложно и солидарно уз свој народ на Косову и Метохији, а председник Александар Вучић је телефонским путем поручио да се неће остварити намера многих да се наруши јединство Срба, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић након састанка са представницима Српске листе у Звечану.

Марко Ђурић наводи да се током састанка присутнима обратио Александар Вучић и поручио да је Србија уз свој народ на КиМ.

„Током телефонског обраћања Александра Вучића, Срби су могли од председника да чују поруку солидарности и слоге читаве Србије. Могли су да чују и осете да читава Србија нема намеру да дозволи да се оствари нешто што је намера многих, а то је да овај осетљив тренутак искористе зато што мисле да могу да згазе Србе и српске интересе на КиМ. Од председника су могли да чују да Србија неће то дозволити, да је Србија сложно и солидарно уз свој народ“, наводи Ђурић.

Додаје да је састанак у Звечану показао да су Срби на КиМ спремни и решени да се боре за своје интересе, да су спремни да остану и опстану на својим огњиштима.

Одговарајући на питање о одбијању Харадинаја да повуче одлуку о таксама упркос позивима коалиционих партнера, Ђурић је још једном поновио да таксе морају да се укину како би се створили предуслови за наставак дијалога.

„Таксе је неопходно одмах укинути да би дијалога могло да буде. Морате да имате основне предуслове, а антицивилизацијске мере које гуше економска и политичка права људи су нешто због чега сам и вечерас могао да чујем да су Срби овде на КиМ решени да се боре за своја права и да су решени да се боре за могућност да са својим породицама овде сутра раде, живе и постоје и у томе ће уживати безрезервну подршку Србије“, истакао је Ђурић.

Додаје да се разговарало и о 41 пројекту који се реализује у јужној српској покрајини, изградњи нових школа, болница и свему оном што Србија може да уради за свој народ на КиМ.

Наводи да ће сутра бити уручени кључеви за 48 завршених станова, отворити вртић и Зимски бањски центар у Бањској.

 

 

 

Извор: ТВ РТС 1


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »