Шпирић о мигрантима: У БиХ изгледа никога не брине ко су људи који су стигли без докумената и чија деца већ иду у школу

Потпредседник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да је у БиХ све стало, само се још мигранти крећу, и да то једино види Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Никола Шпирић, Фото: Независне новине

„Преписују се информације Министарства безбедности у Савету министара у техничком мандату, спорадичне су акције међународних хуманитарних организација, утихнули су пројекти Министарства за људска права и избеглице и само још по неки извештај у црној хроници помиње новопристигле становнике БиХ“, упозорио је Шпирић.

Шприић је у изјави Срни, преноси РТРС, рекао да у овом друштву, које нема ни институција, ни комплетираног руководства, никога не брине ко су људи који су стигли без докумената, чија деца већ иду у школу и који ће ускоро бити брига свих нас.

„Неспорно је да сваком човеку треба обезбедити услове за достојанствен живот, посебно избеглицама без крова над главом, али то је огроман залогај и за јаку Немачку, а не за подељену БиХ која нема попис ни властитог становништва, а не илегално пристиглог“, истакао је Шпирић.

Он је подсетио да је МУП Републике Српске саопштио да је прошле године регистровао око 4.500 миграната, бихаћке школе примиле су више од стотину ђака из мигрантских породица и све говори да се дешавају нови процеси који ће променити демографску, верску, политичку и сваку другу слику овог друштва.

„Одговор новим изазовима су јаке институције, добра координација полицијских и других органа, али БиХ изгледа чека да је мигранти извуку из кризе“, оценио је Шпирић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »