МИП Сирије: Макрону би било боље да се бави кризом у Француској, уместо да се меша у туђе послове

Званични извор Министарства иностраних послова Сирије је јуче рекао да изјаве које је дао председник Емануел Макрон нису чудне, јер потврђују наставак неуспеле политике коју су доследно доносиле француске власти против Сирије, а која је инспирисана историјом колонијализма и ропства.

У саопштењу агенцији САНА, извор је додао да они који су пружали било какву подршку терористичким групама, укључујући министра спољних послова, називајући их «револуционарима», и помогли у смањењу политичких иницијатива за смањивање кризе, нису веродостојни јер говоре о политичком процесу из угла Западне колонијалне политике, које су у супротности са интересима и тежњама Сиријаца.

«Сирија није заинтересирана за успостављање односа са државом која је допринела терористичкој агресији против ње», рекла је она.

Извор наводи да «изјаве Макрона одражавају бол пораза због неуспеха пројекта завере против Сирије».

Сиријско министарство спољних послова је изјавило да је боље за председника француског режима, који нема подршку народа, да конкретизује свој потенцијал за решавање кризе у својој земљи, уместо да се меша у послове других.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »