Мадуро Трампу: Даље руке од Венецуеле

Председник Венецуеле Николас Мадуро оптужио је САД за организовање државног удара у тој латиноамеричкој земљи.

​Мадуро је упозорио да Каракас прекида дипломатске односе са Вашингтоном и наредио америчким дипломатама да напусте Венецуелу.

У свом говору пред дипломатама које су се недавно вратиле из Сједињених Америчких Држава Мадуро се обратио америчком председнику Доналду Трампу на енглеском: „Даље руке од Венецуеле, одмах!“.

„Трампе, ви сте одговорни за свако насиље до ког би могло да дође у Венецуели, то је ваша одговорност. Крв која би могла да буде проливена у Венецуели је на вашим рукама, председниче Трампе“, нагласио је Мадуро.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник парламента Венецуеле Хуан Гваидо се 23. јануара прогласио за привременог шефа државе током трајања мандата привремене владе у земљи. Сједињене Америчке Државе и низ других земаља признале су Гваида и захтевале од председника Венецуеле Николаса Мадура, којег не сматрају легитимним шефом државе, да не дозволи насилне акције против опозиције. Мадуро је Гваида назвао „марионетом Сједињених Америчких Држава“.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »