Харадинај: Таксе остају на снази – без Русије у дијалогу

Таксе на српске и босанскохерцеговачке производе остаће по било коју цену, рекао је косовски премијер Рамуш Харадинај, не желећи да коментарише иницијативу коалиционих партнера да такса буде суспендована на 120 дана, како би се пружила прилика договору са Београдом.

На конференцији за медије након седнице владе, Рамуш Харадинај је наговестио да би такса на српску робу остала до лета ако би дошло до ванредних избора на Косову, јавља дописник РТС-а.

Косовски премијер не одустаје од таксе. Тврди да је такса политичко средство Приштине у финалној фази дијалога са Београдом.

За предлог да буде организована међународна конференција на којој би се разматрао споразум са Београдом, Харадинај каже да је Русија непожељан учесник.

«За конференцију је битно да се настави садашњи састав и структура дијалога у којем је ЕУ руководећа, где има интересовања САД, али ми не тражимо да се мења састав дијалога, пошто нећемо Русију, да будемо јасни. Нећемо Русију ни у каквој улози, пошто се Русија сама повукла са Балкана и Европе већ давно», рекао је косовски премијер.

Додаје да, уколико због разлика око повлачења таксе дође до пада владе и ванредних избора, онда ће намети од 100 одсто на српску робу остати до јуна, индиректно наговештавајући да би избори могли да буду заказани за крај априла или почетак маја.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »