Амбасади САД драго због напретка у истрази око напада на новинара Јовановића

Амбасада САД у Србији објавила је данас на Твитеру да јој је драго због напретка у истрази нам је да видимо напредак у истрази напада на новинара портала «Жиг инфо» из Гроцке Милана Јовановића.

cenzolovka.rs
Ту објаву, амбасада је спојила са твитом из децембра прошле године у којем је осудила тај напад и изразила наду да ће полиција починоце овог кривичног дела брзо привести правди.
 

«Драго нам је да видимо напредак у истрази. Слобода медија је од суштинске важности за свако демократско друштво», наводи се у објави на званичном Твитер налогу америчке амбасаде у Београду.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је у петак увече да је полиција раније тог дана ухапсила и задржала председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића као налогодавца паљења возила супруге новинара Милана Јовановића, и поручио да ће новинари бити заштићени, а да партијска књижица никог неће штити од одговорности.
 
Вучић је подсетио да је Симоновић и председник општинског Одбора и члан Главног одбора СНС.

«Партијска књижица никога неће заштити од одговорности, новинари ће бити заштићени, свидело се то некоме или не, а насиље ће бити најоштрије кажњено», рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре, по повратку из Давоса.

Он је подсетио да је 12. децембра прошле године дошло до пожара на путничком возилу мерцедес у власништву супруге Милана Јовановића, новинара портала «Жиг», које је било паркирано у гаражи, па се пожар проширио на гаражу и приземље.

Узете су све информације и и изјаве од Јовановића и његове супруге и он је истакао да као једини разлог напада на њега види афере о којима је писао у вези са Симоновићем и њему блиским људима.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »