Вучић упутио «поздрав» Церару: «Политику Србије не води нико са стране, па је не води ни господин Церар»

Словеначки новинар је на конференцији за штампу председника Србиује и Словеније затражио од Александра Вучића да прокоментарише то што је словеначки министар спољних послова Миро Церар, уочи посете Борута Пахора Србији, изјавио да последња дешавања у Србији, нека врста политичке кризе, као и односи с Русијом, наводе на питање да ли је Београд и даље на европском путу и да би Србија требало да се изјасни о свом ставу о европској оријентацији.

Александар Вучић(Фото: Лола Ђорђевић)

«Политику Србије не води нико са стране, па је не води ни господин Церар и неће је водити нико са стране, али ја знам да је Церар наш пријатељ и да није то стварно мислио, то му се нешто тог јутра догодило», приметио је Вучић.

Што се тиче политичке кризе, свако, каже, има право да тумачи на начин на који жели и са тим нема проблем.

«Али имам да вам додам… Кад идемо на изборе све те политичке странке које учествују на протестима, сви они плус гласови свих оних који излазе на изборе у Словенији, ако је то око милион или 1,1 милиона људи и све то да им додате – опет неће да победе. Не вреди. Толико вам је то велика политичка криза», рекао је Вучић.

«Избори су, нагласио је, увек најбољи одговор на то, а на сваким изборима листа коју води добија све више гласова, а листа коју они воде добија све мање, тако да може да се каже да су у ‘слободном паду, што се тиче народне воље’, пошто су са око 16 одсто дошли на 12,5 одсто за само неколико недеља», приметио је председник Србије.

«Зато што људи нису нарочито заинтересовани за дреку и буку, него за решење и озбиљну политику».

Вучић је, такође, рекао да Србија има добре односе са Русијом и да ће тако и наставити.

«Као што видите, ја вама који долазите из ЕУ одговарам исто онако као пред Путином, Американцима и пред свима другима. Србија нема две политике има само једну, то је политика српских интереса и српске столице. А, наши интереси су да будемо на европском путу и да унапређујемо свој развој, своју економију».

Навео је да је Србија имала раст од 4,5 одсто и смањила јавни дуг са 79 одсто на 50 одсто БДП-а, и смањила незапосленост са 25,9 на 11,3 одсто.

И по једном и по другом питању Вучић не види неки велики проблем што је, како је рекао, словеначким политичарима некад потребно да нешто кажу Србији и обрунуто, преноси РТС.

«То није много важно. Суштински, наши односи су добри и иду ка још бољим, поздравите ми мог друга Церара. Требало је да дође у Београд и да види колико Србија поштује и цени Словенију», закључио је Вучић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »