У црногорску скупштинску процедуру стављен предлог закона којим је за неустајање на химну прописана казна до 2.000 евра

Предлог закона којима је прописана казна до 2.000 евра за неустајање на химну, стављен је у црногорску скупштинску процедуру.

Ради се о закону о изменама и допунама закона о државним симболима и Дану државности.

Црногорска влада је пре нешто више од три месеца утврдила измене и допуне поменутог закона.

Изменама Закона о државним симболима новчаном казном од 1.000 до 20.000 евра казниће се за прекршај правно лице, ако употреби грб и заставу на начин којим се нарушавају јавни морал, углед и достојанство Црне Горе.

Казне за правна лица предвиђене су од 300 до 20.000 евра, за физичка лица од 300 до 2.000 евра, а за предузетнике од 300 до 6.000 евра, пишу подгоричке «Вијести».

И поред оштрог противљења дела јавности, премијер Душко Марковић је раније поручио да се ради о пракси демократских земаља и да влада неће одустати од овог предлога.

Он је објаснио да ће сви моћи да виде оне који не поштују државне симболе, да ће се на стадиону јасно видјети ко није устао, што је у јавности протумачено као позив градјанима да пријављују суграђане, наводи овај подгорички дневник.

Изменама и допунама се поменути Закон усаглашава са Законом о изменама и допунама закона којима су прописане новчане казне за прекршаје.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »