Терористи ИСИЛ-а спремају напад на Русију с југа

Непознати хеликоптери довезли су велики број терориста ИСИЛ-а из Пакистана до границе са Таџикистаном,недалеко од јужних граница Русије, изјавио је заменик министра унутрашњих послова Русије Игор Зубов.

Раније је начелник Генералштаба Ирана Мохамед Хосеин Бахери оптужио САД да пребацују терористе ИСИЛ-а у Авганистан након њиховог пораза у Ираку и Сирији.

Зубов сматра да се спремају провокације које би могле да утичу на Руску Федерацију.

«Терористи ИСИЛ-а се масовно пребацују из Пакистана на таџикистанску границу. То би могло да доведе до масовног броја избеглица из тог региона које би изазвале ванредну ситуацију»- сматра он.

Раније је генерал-пуковник Андреј Новаков,лидер Антитерористичког центра држава-чланица ЗНД изјавио да су, након пораза у Сирији један део јединица ИСИЛ-а амерички хеликоптери превезли из провинције Деир ез Зор на североисток земље и Авганистан. Ову информацију потврдили су и дописници сиријске агенције САНА.

Подсетимо, да су током прошле године припадници ФСБ пресекли делатност 37 терористичких ћелија које су планирале нападе у јужним деловима земље.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »