Теодоракис: Актуелна грчка власт постала слепи орган НАТО-а

Познати грчки композитор Микис Теодоракис оценио је да се актуелна влада у Грчкој претворила у слепи орган НАТО-а, да не представља грчки народ и да зато није расписала референдум о Преспанском споразуму с Македонијом, преноси македонска ТВ «Телма».

Микис Теодоракис је у тексту за грчки лист Та неа написао да је актуелни амбасадор САД у Грчкој Џефри Пајат успео да направи неред у земљи и да подели један народ само како би «ставио Скопље у НАТО».

«Ово је свакако само један детаљ од велике мапе НАТО-а с познатим агресивним циљевима, али и главном циљу у овом периоду – Русија. Посебно због специфичности турске политике, велика тежина планова НАТО-а пребацују се нашу земљу са безусловном сагласношћу грчке владе», рекао је Теодоракис.

Грчки композитор је додао да га забрињава што је грчка влада прекинула да се бави проблемом број један – економијом, и посветила се само «скопском питању».

«По наређењу америчког амбасадора у Грчкој, Скопље на било који начин жели да се призна под именом који садржи реч Македонија, а у циљу да би дуга рука НАТО-а пригрлила Скопље, с мат потезом, на шаховској табли агресивних припрема и да га претвори у додатну базу тамних НАТО планова», пише Теодоракис.

Закључује да војне базе НАТО-а у Грчкој и на Балкану не служе интересима народа, већ странцима и то требају да имају у виду они који ће се на следећим изборима борити за власт.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »