Столтенберг хвалио Трампа, Трамп се похвалио на Твитеру

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је на телевизији америчкој телевизији «Фокс њуз» одао признање америчком председнику Доналду Трампу због «посвећености НАТО-у» и охрабривања држава чланица да улажу више у одбрану, након чега је Трамп на Твитеру одмах препричао шта је Столтенберг рекао.
Јенс Столтенберг (фото:Лола Ђорђевић)

Вашингтонски сајт «Хил» пренео је да је Столтенберг у емисији умањио забринутост везану за реторику и деловање председника САД које је претило да подрије Алијансу.

«Председник Трамп је био веома јасан. Он је посвећен НАТО-у… али истовремено је јасно поручио да НАТО савезници морају више да инвестирају», казао је Столтенберг.

Он је навео да су НАТО чланице пристале да повећају давања на одбрану, што је, по оцени Столтенберга, ојачало Алијансу.

«Дакле, ми видимо неки стварни новац и стварне резултате, и видимо да јасна порука председника Трампа има утицаја. НАТО савезници су врло добро чули председника», рекао је Столтенберг.

Трамп се у једном од бројних данашњих твитова поазабавио и овом темом, преноси Танјуг.

«Генерални секретар НАТО управо је казао да је захваљујући мени НАТО од својих чланица успео да прикупи више новца него икада раније, након многих година опадања (прилива). То се зове поделити терет. Такође, уједињенији су. Демократе и Лажне вести воле да прикажу супротно!», поручио је Трамп на овој друштвеној мрежи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »