Сетио се после десет дана: Принц Филип се извинио жени повређеној у судару с њим

Принц Филип, супруг британске краљице Елизабете Друге, извинио се јуче жени која је недавно повређена у саобраћајној незгоди у којој је учествовао и он.

Принц Филип (97) рекао је тој жени, по имену Ема Ферведер, да дубоко жали што је она задобила повреде када се 17. јануара аутомобил који је возила сударио са «ленд ровером» за чијим је воланом био он, преноси АП.

У писму, које је објавио британски лист «Сандеј мирор», Филип је рекао да га је заслепило сунце када је изашао на главни пут у близини краљевске резиденције у Сандрингему на истоку Енглеске.

«Само могу да претпоставим да нисам видео аутомобил који ми је долазио у сусрет и веома ми је жао због последица», написао је принц у писму.

Ема Ферведер задобила је том приликом прелом ручног зглоба, док је принц Филип остао неповређен, иако се његов аутомобил преврнуо.

После ове саобраћајне незгоде, супруг британске краљице није оптужен ни за какав прекршај и наставио је да вози.

Чак је виђен за воланом свог новог «ленд ровера» свега два дана након тог инцидента, а нови модел «фрилендера», у којем је принц виђен на месту возача, испоручен је у Сандрингем дан после судара, пренео је Би-Би-Си.

Саобраћајна незгода у којој је принц Филип учествовао подстакла је на друштвеним мрежама расправу о томе да ли би старије особе требало да возе.

У складу с актуелним британским законом, возачи старији од 70 година морају да се подвргну систематском прегледу како би продужили возачку дозволу, преноси АП

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »