Сакупљен новац: Потрага за несталим фудбалером и пилотом се наставља

Потрага за несталим авионом у коме су били фудбалер Емилијано Сала и пилот Дејвид Иботсон се наставља после прекида, пошто су породица и пријатељи аргентинског нападача сакупили новац за финансирање те операције у износу од 300.000 евра.

Паре су, између осталих, донирали Лионел Меси, Килијан Мбапе, тренер Вахид Халилхоџић…

Пре четири дана су званичници саопштили да је потрага за несталим авионом који је превозио аргентинског фудбалера Емилијана Салу из Нанта у Кардиф завршена, и да  нико од преживелих, као ни летелица нису пронађени.

 Прегледали смо све доступне информације и имајући у виду какву су опрему за хитне случајеве имали, наш спасилачки тим је донео тешку одлуку да оконча претрагу. Апсолутно сам уверен да нисмо могли да урадимо ништа више — рекао је један од вођа спасилачког тима Дејвид Баркер, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Фудбалерова сестра Ромина Сала замолила је власти да наставе потрагу.

 Молим вас, молим вас, молим вас не прекидајте потрагу. Разумемо ваше напоре, али молим вас да не прекидате потрагу. За нас, они су још живи. Тешко нам је да изразимо шта осећамо, све је изузетно тешко — рекла је она.

Баркер је рекао да разуме породицу Емилијана Сале, да није задовољна одлуком, али је поновио да је уверен да ништа више не може да се уради.

Он је навео да је дубина мора на месту на коме је авион последњи пут контактирао са контролом лета око 100 метара и да је уз временске прилике, веома мала шанса да је неко преживео. Рекао је да ће се полиција овим случајем бавити као случајем несталих особа.

Упркос свим напорима спасилачких екипа Велике Британије, Француске и Ламанша, нисмо успели да пронађемо никакав траг летелице, пилота или путника — рекао је Баркер.

Сала је заједно са пилотом Дејвидом Иботсоном из Нанта путовао у Кардиф, свој нови клуб. Мали авион је у понедељак увече кренуо из Француске, а нестао је са радара 13 километара севернозападно од Олдернија.

Шеф ваздужне спасилачке службе претраге Ламанша Џон Фицџералд изјавио је да и најспремнија особа може да преживи само неколико сати у води.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »