Пахор о могућности разграничења: Корекција граница – храбро, али опрезно

Шеф словеначке државе Борут Пахор рекао је данас на конференцији за штампу да је размишљање о корекцији граница као могуће решење за КиМ врло храбро и да га он не би одбацио, али да би био јако опрезан.

Борут Пахор (Фото: Лола Ђорђевић

Одговарајући на питање како гледа на могућу корекцију граница, Пахор је рекао да су га о томе питали и многи европски званичници, те подсетио да је био сведок када је та тема кандидована прошле године на форуму у Албаху, на којем су били и Александар Вучић и Хашим Тачи, преноси РТС.

Такво размишљање, каже, тражи много мудрости, а захтева и велику приврженост мирном решавању конфликата, као и велико поверење других држава које су важне за успех договора.

«Тај процес у првом реду мора да буде врло толерантан и предвидљив и не сме да донесе колатералну штету за друге државе у региону. Тога се највише боје моје колеге и друге вође када постављају то питање», рекао је Пахор.

То је, каже, пренео и председнику Вучићу.

«Вероватно се не може искључити неки договор који иде према мирном решењу конфликта ако је то узајамно решење са срећним крајем и нема колатералног учинка за друге државе. Наравно, то је врло храбро размишљање и ја то не бих никада одбацио, али бих био јако опрезан», рекао је Пахор.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »