Мартиновић: Опозиција показала да им грађани Србије нису важни

Посланици СНС и коалициони партнери присуством на седници на којој се обраћао председник Словеније Борут Пахор показала је жељу да буду савезници председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије у стварању јачих односа са Словенијом, док је опозиција која је бојкотовала седницу показала је да им грађани Србије нису важни и да желе само да се на власт врате они који су систематски уништавали Србију 12 година, изјавио је данас шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

Мартиновић је казао да посланици владајућих странака сматрају да су односи Србије и Словеније веома важни за регионални мир и регионалну стабилност, као и да је приоритет и Србије и Словеније јачање економске сарадње.

Према његовим речима, они који су данас бојкотовали рад Народне скупштине, нису бојкотовали и скупштинску касу.

“Уредно су се пријавили да су присуствовали седници иако у салу нису ушли, њих рад не занима, њих занимају путни трошкови, да једу пљескавице у скупштинском ресторану, али рад их не занима. Пошто у Србији неко мора и да ради, не можемо сви да наплаћујемо нерад, сви Скупштину да користимо као ресторан, ми посланици СНС и коалициони партнери одлучили смо да радимо за добро грађана Србије”, казао је Мартиновић.

Додао је да су они који су бојкотовали рад Народне скупштине по ко зна који пут показали да им грађани Србије нису важни, да су битни само они, да им је битно да се врати на власт Драган Ђилас, Вук Јеремић, да се на власт врате сви они који су систематски упропастили Србију у периоду од 2000. до 2012. године.

“Овде су на скупштинским ходницима пресретали Пахора и говорили му о томе како опозиција у Србији нема никаква права. Да би грађани Србије знали, желим да нагласим да се сви избори у Србији од 2000. године одвијају по истим правилима, али проблем је у томе да они који су раније побеђивали на изборима или су успевали да политичком куповином формирају владу, тада су им изборна правила била добра. Када су почели да губе изборе, онда су почели да се жале на изборне услове”, истакао је Мартиновић.

Истакао је и да су данас по ко зна који пут показали да једино знају да вређају и бију жене, да жене називају “курвама, фуксама”, добро су научили да пуне своје џепове, а да не раде ништа.

“То су радили када су били на власти, а раде и сада када су у опозицији”, истакао је Мартиновић.

Каже да су посланици владајуће коалиције одлучили да раде и да ће да радимо, те да и председник Александар Вучић и Влада могу да рачунају да у њима имају поуздане савезнике да створе једну снажну, јаку и пристојну Србију и да не дозволе, упркос бројним притисцима, да на илегалан начин власт преузму они који су Србију систематски уништавали 12 година.

Упитан када ће бити изабран нови повереник за информације од јавног значаја, Мартиновић је казао да је скупштински Одбор за културу и информисање упутио свим посланичким групама да доставе своје предлоге тако да је процедура у току и да док се она не оконча не може се изабрати нови.

Додао је и да ће СНС то урадити у наредном периоду, те да ће се трудити да пронађу кандидата који ће бити сушта супротност Родољубу Шабићу, за којег је навео да је био замаскирани политичар функцијом повереника.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »