Гостовање Одаловића на ТВ Пинк: Случај ‘Жута кућа’ истерати до краја, због жртава али и због будућности

Велика је срамота међународне заједнице, да се под пуним њеним мандатом, транспортују људи који су завршили у Албанији у „жутој кући“, рекао је генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић.
– Мислим да и домаћа и међународна јавност треба да дигне власт против овако нечег. И мислим да је срамота међународне заједнице, да под пуним њеним мандатом, а извештај говори да су транспорти и људи који су завршили у Албанији у „жутој кући“ или у неким другим кућама, управо били они који су киднаповани 1999. године, да су тада преко територије КиМ у транспортима пребацивани у Албанију, а знамо да је тада већ надлежност имала међународна мисија – рекао је Одаловић.

Он истиче да је важно истерати до краја ову причу, због како каже, жртава првенствено, али и неке будућности која би из овога могла да добије нови квалитет.

– Ово је тренутак да се процесуирају и ослободе јавне сцене ти људи који су део ратне коалиције, који су извесно били у озбиљним злочинима, а сада су у озбиљном криминалу – рекао је Одаловић.

Извор: ТВ Пинк

фото: Танјуг

The post Гостовање Одаловића на ТВ Пинк: Случај ‘Жута кућа’ истерати до краја, због жртава али и због будућности appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »