Ђурић: Са Србијом се не разговара језиком притисака и уцена

Директор Канцеларије за Косово Марко Ђурић поручио је данас да Приштина са Србијом не може да разговара језиком притисака и уцена и нагласио да није реалан захтев премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја о постизању споразума између Београда и Приштине и укидању такси Београду.

Ђурић каже да свако ко очекује да може да постигне одређени договор, а да не пружи ништа другој страни, нема реална очекивања од преговарања.

“Ако неко очекује да ће Србија прихватити и признати независност Косова неким чудом и чаробним штапићем, како неки сањају у Приштини, а да при том чак нису спремни ни да размотре било који од српских захтева, жеља или потреба, није реалан“, рекао је Ђурић.

Нагласио је да се то неће десити и да је тај став могао да се чује и од председника Србије и од Владе Србије, као и да је то општи став грађана.

Ђурић је подвукао да са Србијом не може да се разговара језиком притисака, тарифа и уцена.

“Таксе треба укинути без икаквог условљања и вратити се цивилизованом разговору у којем свака страна нешто даје, али и добије“, указао је директор Канцеларије за КиМ.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »