«Биће много горе ако не нађемо решење за Косово и Метохију»

Све мање људи у Србији хоће решење за Косово и Метохију, јер мисле да је овако како је – добро, јер, ваљда, горе неће бити, констатовао је данас  председник Александар Вучић и указао да ће, напротив, све бити много горе ако се не пронађе решење.

Александар Вучић(Фото: Лола Ђорђевић)

«Биће много горе ако решење не будемо пронашли и због тога се плашим, бринем и борим се да таксе буду укинуте, како бисмо могли да наставимо дијалог», рекао је Вучић и додао:»да ми бар буде чиста савест да смо урадили све што смо могли и да неку врсту одговорности не пребацујем, као што су други раније пребацивали на нас.»

Рекао је да види куда све води и како на решавање тог проблема гледа јавно мњење.

«Својим причама и Срби и Албанци, али и пола света, већ су својим одговарањем одвратили од нечег што није ни постигнуто и наш простор за компромис је сужен, јер су сви против њега, а притом га нису видели, а алтернативу нису понудили», рекао је председник Србије.

Подсетио је да поједини говоре да треба да чекамо да пропадне западни свет, а са друге стране, Албанци кажу да је на КиМ остало мало Срба.

«То су све празне приче. Озбиљни народи се другачије односе према својој будућности. Док ме не отерају ја ћу да се борим за будућност, а како ће да буде са јунацима који говоре да је (Косово) наше, а предали су га пре десет година – видећемо», приметио је Вучић.

Рекао је да морамо да разумамо и албански интерес, да и они имају жеље, као што и свет има своје жеље, преноси РТС.

«Наравно да ми имамо своје захтеве, потребе и на праву засновано оно што тражимо, али суштина је да морамо да гледамо и туђе интересе. Меркелова је у Давосу рекла добру реченицу, цитирајући Вебера, да је компромис победа, а не пораз, да је компромис најбоље решење, а ако постоји – даћемо све од себе да то учинимо», рекао је Вучић.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »