Вучић: Не поистовећивати Споразум из Преспе и Косово, наш проблем је стоструко већи

Честитам и Скопљу и Атини на Преспанском споразуму, али наши проблеми у односима са Приштином су стоструко тежи и та питања не треба поистовећивати, истакао је председник Александар Вучић.

Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

«Не мешамо се у унутрашња питања других земаља. Србија честита и једнима и другима и бићемо једна од првих земаља која ће нашег јужног суседа признати под новим именом. Желимо најбоље могуће односе са обе земље и још једном честитам и Ципрасу и Заеву», рекао је Вучић новинарима у Новом Саду.

Он међутим, истиче да то питање не треба поистовећивати са питањем Косова, преноси Танјуг.

«Ту се радило само о имену. Наши проблеми у односима са Приштином су стоструко тежи и људи то треба да разумеју», каже он, посебно мислећи на Европљане који мисле «сад смо решили један проблем», па сад остаје само Косово.

Желимо да решимо то питање, али она се не смеју поистовећивати, јер се драматично разликују и по тежини и по последицама које имају, истиче Вучић.

«Политика Србије и оно што нама доноси највише добра и наде јесте политика регионалне стабилности, отворених гарница, јер се у економском смислу никог не плашимо. Први пут смо прешли БиХ по платама у јануару, а и по пензијама, и та ће разлика бити све већа и прилагођаваћемо се онима који имају веће плате и пензије и надам се ћемо их претећи ако се овако настави», рекао је он.

Ако се овако настави имаћемо чиме да обрадујемо и запослене у јавном сектору и пензионере до краја године, закључио је Вучић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »