Весић: Ђилас покушава да профитира на снегу

Током јучерашњег дана читав град је био ангажован у томе да се очисти снег, а само је Драган Ђилас и његова политичка групација покушавала да профитира на снегу, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је оценио да је то невероватно, и подсетио на 2012. годину када је Ђилас био градоначелник, а када је током јануара у престоници Србије био хаос, проглашено ванредно стање и школе нису радиле.

„Нису били у стању да очисте снег, па су грађанима поделили 11.000 дневница, за које се ни данас не зна коме су поделили и да ли су отишле тим људима који су заиста снег и чистили“, казао је Весић и додао да тадашња опозиција реч није рекла против тадашњег градоначелника Ђиласа.

Како је рекао, то је било из разлога што су сви знали да је у питању елементарна непогода и нико није покушавао да профитира на томе.

„А последњих неколико дана имамо ситуацију да Драган Ђилас користи све не би ли он зарадио који политички поен, пошто је изгубио изборе прошлог марта, јер је хтео да поново буде градоначелник, сада би преко снега ако може поново да дође на власт, притом заборављајући шта се дешавало када је он био градоначелник“, каже Весић.

Истиче да се јуче појавило и лажно саопштење да Град нема соли, као и да је Никола Јовановић, Ђиласов заменик, изјавио како град нема индустријску со, па баца кухињску со.

„Замислите каква је то глупост и притом су изјавили тоталну лаж. Ми смо јуче у магацинима имали укупно 1.513 тона соли, ноћас смо бацили 130 тона, у овом тренутку имамо 1.383 тона соли, имамо више соли него све локалне самоуправе у Србији заједно“, каже Весић и додаје да 100 тона стиже данас, а 600 тона сутра, те да Град има више него довољно соли што је потребно да би се изашло на крај са зимом.

„Ово показује колико опозиција није опозиција (председнику Србије) Александру Вучићу и СНС-у, већ опозиција и Београду и Србији, јер нико нормалан не би користио никакву елементарну непогоду да скупља политичке поене. Они једва чекају да се деси нека несрећа не би ли зарадили који глас, јер мисле да на тај начин могу да зараде глас, не покушавају неким програмом, идејом, не већ тако што призивају несрећу“, истиче Весић.

Додаје да то само показује да немају никакав политички програм.

Како каже, измишљање да нема соли је класично ширење лажних вести, што је иначе кривично дело.

„Усред елементарне непогоде, када се хиљаде људи труде да очисте снег, када се цео град бори против елементарне непогоде, онда они измисле да нема соли, то је класично ширење лажних информација. Измисле да нема соли како би увели додатну панику међу грађане, јер то је њихова политика, хаос и паника“, наводи заменик градоначелника.

Подсетио је и на лажи које су се шириле у вези Београда на води, затим за време поплава како има на хиљаде мртвих у Обреновцу, као и на то да је Град Београд ове године одвојио 850.000 евра на ватромет, а у ствари одвојено је 50.000 евра.

Упитан да ли је текст у Куриру „Афера: отето проклето – све Ђиласове отимачине од 500.000 евра“ тачан, Весић је казао да је све тачно, као и то да је Ђилас „отео и градску гаражу од јавног сервиса“.

„До 2004. године, док није ушао у политику није имао ништа, његове фирме су биле фирме с малом добити, од како је ушао у политику, само добит расте. Ђиласу и екипи власт служи само да би се богатили“, наводи Весић.

Каже да је тренутна власт затекла стару механизацију и дугове, те да нису смели да се задужују и купују нову механизацију.

Весић истиче да је такав град оставио Ђилас, те да се ово што се јуче чуло од њега зове накнадна памет.

„Док је био градоначелник знао је да је снег елементарна непогода, а јуче није знао да је то елементарна непогода. Планирали су и да упадну у ГСП и да кажу како нема аутобуса довољно, то су вам њихове идеје“, додаје Весић.

Суштина је да немају политику, каже Весић и додаје да на овај начин показују да немају трунку солидарности са грађанима.

Заменик градоначелника каже да је Град спреман за снежне падавине, да је сва механизација на улицама.

Најавио је да ће ове године бити обновљена механизација Београд пута с нових 60 камиона, што ће битно омогућити да се брже и ефикасније ради.

Такође, биће купљено скоро 50 малих возила, наводи Весић и додаје да ће с њима моћи да се чисте мале улице у које камиони не могу да уђу, тако да ће на крају ове године моћи да се раде улице првог и другог приоритета истовремено.

„Бавићемо се тиме да квалитет превоза буде бољи, он мора и биће бољи. Град може да буде бољи ако сви заједно будемо радили и градска управа и грађани“, закључује Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »