Весић: Ђилас не може да преболи што му је ПКБ измакао

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас „очигледно не може да преболи што му је измакао ПКБ, као главни плен“ који је требало да узме док је био на власти заједно са својим пријатељима тајкунима.

„У периоду од 2011. до 2013. године, док је Ђилас владао ПКБ-ом, држава је опростила 6,7 милијарди динара или преко 55 милиона евра обавеза. Тако је Ђилас отео 55 милиона евра новца који припада грађанима и поклонио га свом менаџменту да би се тај исти менаџмент задужио код банака и лизинг кућа за додатних 12 милиона евра“, навео је Весић.

Весић је додао да је Ђилас, како би наградио своје „менаџере“ за овај „велики успех“, пред смену са места градоначелника донео одлуку да овим директорима исплати бонусе вредне више десетина хиљада евра по особи.

Ту одлуку је, како подсећа, Привремени орган поништио крајем 2013. године.

„За разлику од Ђиласа од 2013. године зараде запослених се исплаћују редовно и не дугује се држави за радни стаж“, подсећа Весић и додаје да је ПКБ после продаје у децембру уплатио Београду преко 700 милиона динара на име дуга за порез на имовину.

„Када је Ђилас у питању, увек постоји накнадна памет. Данас критикује зашто је земља продата као део капитала, а исто је он предлагао Влади док је био градоначелник“, рекао је Горан Весић.

Према његовим речима, ПКБ је класичан пример да „нема тих народних пара које Ђилас неће да потроши“ да би себи обезбедио корист.

„Очекивао је да постане власник ПКБ, а да је тако потврђује и чињеница да сада, пошто је изгубио власт и ПКБ, купује земљу у околини Београда“, сматра члан Председништва СНС-а.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »