Троипомесечна беба хитно транспортована из завејаног села Крња Јела

Брзом реакцијом Заштитника грађана болесна троипомесечна беба транспортована је из завејаног села Крња Јела до Дома здравља Сјеница, како би јој се обезбедила неопходна медицинска помоћ и нега.

Јуче, у раним јутарњим часовима, притужилац А.Т. из села Крња Јела, које је удаљено 30 километара од Сјенице, обратио се Заштитнику грађана и замолио да му помогне у транспорту троипомесечне ћерке која, како је навео, данима има високу температуру, саопштила је Канцеларија Омбудсмана.

Притужилац је био веома забринут за здравствено стање детета, али и узнемирен зато што због непроходних завејаних путева не може да је одведе у Дом здравља Сјеница, који је удаљен 30 километара од његовог места.

Такође је навео да је позвао хитну помоћ и тражио помоћ, али да му је речено да због непроходних путева медицинско особље није у могућности да дође, док је локално предузеће за путеве, иначе надлежно за чишћење путева, одговорило да је потребно прво доставити потврду о болести детета како би приступили чишћењу снега на путевима.

Одељење за хитне реакције Заштитника грађана након позива притужиоца из села Крња Јела контактирало је полицијског службеника са подручја Сјенице и обавестило га хитном случају.

Такође, контактирани су и председник општине Сјеница, као и надлежни у Сектору за ванредне ситуације.

У року од два сата Заштитнику грађана је јављено да је машина за чишћење очистила пут до завејеног места, убрзо и да је троипомесечна беба стигла у Сјеницу и да је медицински збринута, пише у саопштењу.

Заштитник грађана је, такође, позвао грађане да му се обрате када не могу да остваре своја права, али је и апеловао на надлежне државне органе и институције да уложе додатне напоре у заштити људских права, поготово у ситуацијама које захтевају хитно реаговање и заштиту права детета.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »