Преминула једна од жртава експлозије у кафићу у руском Саратову

Један од повређених у експлозији гаса која се јуче догодила  у кафићу у селу Лисја Гора у региону Саратов подлегао је повредама у болници, изјавио је доктор у Окружној болници Лисогорск, објавио је Тасс.

«Човек који је имао 90% опекотина тела, а који је најтеже повређен, управо је преминуо у болници у Лизогорску. Пацијент је био  прикључен на вештачко дисање», рекао је саговорник агенције.

У екплозији у кафићу у близини Саратова је повређено 12 особа, и сви они су хоспитализовани у регионалном центру за опекотине у Саратову..

КП — Воронеж — Комсомольская правда

«12 жртава је достављено у центар за опекотине, 11 од њих је хоспитализирано, а једна девојчица  ће се лечити амбулантно. Од 11 хоспитализираних, три су у тешком стању на интензивној нези, остале су  на одељењу», каже извор агенције.

Већина жртава је претрпела повреде у виду опекотина од, услед експлозије, истопљеног плафона.

Према информацијама, у кафићу се у време експлозије налазило око 40 људи. Према прелиминарним информацијама, у време инцидента  била је у току рођенданска прослава.

Међу повређенима се налазе и двоје деце од четири и две године, али су њихове опекотине блажег степена, и медицински сузбринути на лицу места.

Лекар хируршког одељења Окружне болнице у Лизогорску известио је да деца имају малу површину опекотина — око 2-3% тела.

 

 

прославили свој рођендан.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »