Обрачунавање са мигрантима: Отпуштено десетак запослених у Трамповом голф клубу, неки од њих радили дуже од 15 година

Десетак запослених у Голф клубу Доналд Трампа у Вестчестеру,  је отпуштено прошле седмице након што је извршена детаљна провера њихових имиграционих докумената, објавио је Вашингтон пост.

Медији наводе да је  администрација голф клуба недавно проверила имиграциона документа и сазнала да су лажне. Ове документе је особље доставило пре годину дана.

Лист такође напомиње да су отпуштени радници дуго радили у Голф клубу.

Тако је један од њих био ангажован на техничком раду на подручју голф клуба око 15 година

Поред тога, један од тих запослених био је задужен за чување кључева за сеоску кућу Ерика Трампа,  сина председника Сједињених Држава, а која се налази у оквиру комплекса. Многи од њих добили су награде за успешан рад.

Трамп је скоро од првог дана доласка у Белу кућу у јануару 2017. покушао да испуни своја предизборна обећања — пооштрити миграциону политику и ојачати граничне контроле, посебно на јужној граници.

Шеф државе је у више наврата изјавио да су илегални имигранти «криминалци» који морају бити идентификовани и депортовани. Он је потписао уредбу о изградњи зида на граници са Мексиком пет дана након инаугурације, али амерички Конгрес још увек није издвојио потребна средства за то.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »