Амбасадор Србије у Етиопији предао акредитивна писма обучен у народну ношњу(ФОТО)

Амбасадор Александар Ристић предао је 24. јануара 2019. године акредитивна писма председници Савезне Демократске Републике Етиопије Сахлеворк Зевде.

На церемонији у Националној палати, некадашњој царској резиденцији и канцеларији Хајла Селасија, амбасадор Ристић појавио се у српској, шумадијској народној ношњи.

Дипломатски протокол у свим државама света предвиђа да амбасадор на свечаности предаје акредитива, једној од најформалнијих дипломатскох активности, може бити одевен у тамно одело (или костим, за даме), дипломатску униформу или националну ношњу.

Домаћини и шефица етиопске државе са симпатијама су гледали на одевну комбинацију српског амбасадора, посебно јер такав избор одеће није уобичајен за европске дипломате, али је веома чест када су у питању представници афричких или азијских држава.
У разговору који је уследио, Сахлеворк Зевде, прва жена председник у историји Етиопије, истакла је да се о историјату пријатељства Србије и њене земље може причати сатима.
Саговорници су се сагласили да на чврстим темељима братства два народа треба наставити изградњу савремених веза Србије и Етиопије.Амбасадор Ристић каријерни је дипломата, који се дуже од деценије бави питањима везаним за афрички континент.
Прва дипломатска служба била му је управо у Адис Абеби, а радио је и у нашим амбасадама у Дамаску и Бејруту.

http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »