Пушков се због Лењинграда обрушио на немачке медије

Члан Савета федерације Русије Алексеј Пушков обрушио се на немачке медије који су критиковали Русију због слављења пробоја опсаде Лењинграда.

Алексеј Пушков (фото:Лола Ђорђевић)

Наиме, немачки лист „Зидојче цајтунг“ објавио је чланак у којем се Русија критикује што „слави“ тај догађај јер се ради о невероватно великој трагедији.

„Није на немачким медијима да критикују Русију како ће да обележава 75. годишњицу пробоја блокаде Лењинграда. Боље би им било да ћуте. Нека пишу о ужасима блокаде и невероватним злочинима фашистичке власти против руског народа“, написао је Пушков на Твитеру.

Он је такође рекао да је свака критика од стране немачких медија неумесна.

„Изгубили су компас“, закључио је Пушков.

Опсада Лењинграда, која је почела 8. септембра 1941. године, трајала је скоро 900 дана. „Пут живота“, једини пут преко којег је у град достављана храна, водио је преко залеђеног језера Ладога.

Блокада је пробијена 18. јануара 1943. године, али на потпуно ослобођење становници Лењинграда морали су да сачекају још годину дана. Током година опсаде, према различитим изворима, умрло је између 400.000 и 1.500.000 људи. Током Нирнбершког процеса фигурирала је цифра од 632.000 људи. Само три одсто њих погинуло је од бомбардовања и гранатирања — остали су умрли од глади.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »