Привремена капитулација: Трамп потписао документ о деблокади

Председник САД Доналд Трамп потписао је краткорочни споразум o деблокaди федералне владе на три недеље. Од зида, ипак, не одустаје.

Сенат је брзо и једногласно усвојио споразум о финансирању владе након што се Трамп под све већим притиском сложио да оконча блокаду, иако није испуњен његов услов да се обезбеди 5,7 милијарди долара за изградњу зида на граници са Мексиком.

Председавајућа Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси потписала је законе о поновном отварању владе.

Више од месец дана блокаде погодила је око 800.000 запослених у савезним институцијама који су морали да раде без плате или су били послати на принудне одморе.

Иако аналитичари ово тумаче као Трампов пораз и победу демократа, амерички председник понавља да не одустаје од изградње зида са Мескиком.

«Заиста немамо избора него да изградимо моћан зид или челичну баријеру. Ако од Конгреса не добијемо поштену понуду, влада ће или поново бити затворена 15. фебруара или ћу искористити овлашћења која су ми дата по законима и Уставу Сједињених Држава да се позабавимо овим хитним случајем. Ми ћемо осигурати безбедност земље», поручио је Трамп.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »