Пољски пољопривредници изашли на улице

Протести покрета «жути прслуци» стигли су у Пољску, где су локални пољопривредници изашли у симболичном смислу захтевајући од владе да ревидира политику у пољопривредном сектору.

То је рекао шеф Удружења пољских произвођача поврћа Михаил Колоџејчак за Радио Зет.

Он је нагласио да је Варшава заборавила на своје пољопривреднике, који су већ имали тешких тренутака након увођења анти-руских санкција. Сада власти финансирају пољопривреду у Данској, која представља конкуренцију пољским пољопривредницима.

Према Колоџејчак , демонстранти ће захтевати од председника Дуде «да престане спонзорирати конкуренте пољских сељака», иначе ситуација може значити ликвидацију традиционалних пољских породичних фарми.

Они планирају да одрже протестну акцију у понедељак, 28. јануара. Колоџејчак је истакао да говоримо о десетак демонстрација широм земље, које ће постати нека врста загревања.

«За десет дана припремићемо праву» бомбу «ако нам се председник, с којим смо већ контактирали телефоном, не придружи у борби за пољску пољопривреду», рекао је он, истичући да 6. фебруара «Варшава чека» права опсада. «

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »