Откривено ко је крив за покушаје државног удара у Венецуели

Именован као одговоран за америчку политику према Венецуели, Елиот Абрамс је припремао државни удар у Венецуели 2002. године и подржао казнене јединице у неколико земаља Латинске Америке, изјавио је Стеин, истакнута личност у америчкој Зеленој странци, кандидат на председничким изборима 2012. и 2016. године.

Абрамс је у петак именован у Стејт Департменту за особу која је одговорна за америчке напоре на «обнови демократије у Венецуели». Неколико дана раније, Сједињене Државе су признале привременог председника Венецуелског опозиционог лидера Гуаида.

Главна особа одговорна за Венецуелу, Трампов човек Елиот Абрамс, подржао је одреде смрти у Латинској Америци који су убили хиљаде људи у интересу десничарских диктатора, лагали су у Конгресу да прикрију случај Иран-контра, покушали су државни удар САД у Венецуели 2002. Стеин је писао на Твитеру.

«И даље мислите да је то повезано са демократијом и људским правима?» — додала је.

Учесници државног удара 12. априла 2002. године збацили су венецуеланског председника Уга Чавеза, али је након два дана, захваљујући помоћи присталица и лојалних војника, повратио власт.

https://ria.ru

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »