Како је «Ел чапо» кажњавао издају: Били су живе крпене лутке, поломио им је све кости

Озлоглашени мексички краљ дроге Хоакин “Ел Чапо” Гузман (61) лично је мучио и убијао своје ривале, сведочио је пред судом у Њујорку његов бивши телохранитељ Исаијас Валдес Риос.

Некадашњем шефу Синалоа картела, који је 2017. изручен САД, прети доживотна робија, а против њега је подигнута оптужница по 17 тачака. Терети се, између осталог, за трговину наркотицима и прање новца

Валдес Риос каже да је присуствовао убиству тројице чланова непријатељских картела. Једном приликом ухваћена су двојица бивших припаника Синалое након што су пребегли у банду Лос Зетас. Они су проглашени издајницима и “Ел Чапо” их је лично тукао више од три сата.

Изгледали су као крпене лутке, све кости су им биле поломљене и нису могли да се померају. Хоакин је и поред тога наставио да их удара граном и својим ватреним оружјем – присећа се телохранитељ.

Двојица пребега су, каже, после одведена на велику ломачу где их је нарко бос проклео, па упуцао у главу пре него што су њихова тела спаљена. Наиме, хтео је да се потпуно отараси костију.

Трећа Гузманова жртва чијој је смрти Риос присуствовао била је члан Арељано Феликс картела.

Пеглом су му изгорели леђа, мајица му се потпуно залепила за кожу. По целом телу је имао опекотине од упаљача из кола, а стопала су му изгорела – сведочи телохранитељ.

Човека су после држали закључаног у шупи данима да би га тек онда довели на гробље са повезом преко очију. Гузман је кренуо да га испитује и онда га изненада упуцао усред одговора.

Њега су, док је још био жив и борио се за ваздух бацили у раку и затрпали, присећа се Риос, који је и сам једва извукао живу главу јер је “Ел Чапо” неко време сумњао да га поткрада.

Сведок је иначе бивши специјалац мексичке војске, а за Гузмана је почео да ради почетком 2000-их. Њега чека дуга робија, али се нада да ће му казна бити смањена ако буде сарађивао.

(bbc.com)

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »