Хакери објавили документа: Украјина се припремала за стогодишњи рат са Русијом

Украјински војници су се припремали за стогодишњи рат с Русијом, о чему сведоче нова документа хакера групе Анонимус на британском државном пројекту Иницијатива за интегрит.У петак је Анонимоус открио још једну серију документата. Иницијатива за интегрит не коментарише ово ни на који начин, међутим, организација је раније препознала аутентичност докумената који су дошли у посед хакера.

Овог пута, у једном од извештаја Иницијативе за интегритет, пише да је пет службеника војног резервног састава Украјине старости од 45 до 53 године посетило Велику Британијуу периоду од 6. до 13. јула. Година посете није прецизирана. Примећено је да сви осим једног говоре енглески и да су «етнички Руси». Два, као што је наведено у извештају, раније су били пуковници КГБ-а, још двојица су командовали бригадама, а други, како пишу аутори документа, „готово сигурно“ служе у ГРУ. Они су «јасно ставили до знања да се Украјина припрема за дуги рат, украјински стогодишњи рат, како је један од њих изјавио», наводи се у објави.

 

Пројекат Иницијатива за интегрит
Пројекат Иницијативе за интегритет функционише већ неколико година, а њен циљ је «борба против руске пропаганде и лажних вести». У новембру су хакери из групе Анонимус изјавили да би Велика Британија могла да користи Иницијативу за интегритет за мешање у унутрашње послове европских земаља и за информативни рат против Русије. Према информацијама са једног сајтова Анонимус, пројекат Иницијатива за интегрит је основан 2015. године и финансира га британска влада. Међу онима који су повезани са овим пројектом су финансијером Вилијам Браудер, Владимир Ашурков — сарадник руског опозиционера Алексеја Наваљног и научник Игор Сутањаин, осуђен 2004. године за шпијунажу.

Трошкови пројекта за фискалну годину која се завршава 31. марта 2019. године процењују се, као што следи из објављених докумената, на 1.96 милиона фунти (2.51 милиона долара). Међу онима који су дали грантове овом пројекту су Државно министарство САД, НАТО и друштвена мрежа Фејсбук.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров истакао је да је једини циљ Иницијативе за интегритет «оцрњавање Русије у очима јавности у страним земљама».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »