Вучић: Партијска књижица никога неће штити

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је полиција данас ухапсила и задржала председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића као налогодавца паљења возила супруге новинара Милана Јовановића, и поручио да ће новинари бити заштићени, а да партијска књижица никог неће штити од одговорности.

Вучић је подсетио да је Симоновић и председник општинског Одбора и члан Главног одбора СНС.

„Партијска књижица никога неће заштити од одговорности, новинари ће бити заштићени, свидело се то некоме или не, а насиље ће бити најоштрије кажњено“, рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да је 12. децембра прошле године дошло до пожара на путничком возилу мерцедес у власништву супруге Милана Јовановића, новинара портала „Жиг“, које је било паркирано у гаражи, па се пожар проширио на гаражу и приземље.

Узете су све информације и изјаве од Милана и његове супруге и он је истакао да као једини разлог напада на њега види афере о којима је писао у вези са Симоновићем и њему блиским људима.

„Партијска књижица никог неће сачувати у овој земљи и новинари ће бити заштићени“, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић и нагласио да је хапшење Драгољуба Симоновића порука и за све друге на локалу „да се не играју“, јер ће бити најстроже кажњени.

„Ово је порука да знају да насиље ником неће бити дозвољено и то је одлучна порука државе, а видећете и друге поруке, пошто ће неки да говоре да је неко због њих нешто морао да уради. Видећете да неће бити некажњивости ни према онима из бивше, а ни садашње власти“, рекао је Вучић.

Једном ћемо, каже, да прекинемо тај зачарани круг и ниједан политичар „ма које боје био“ неће бити заштићен.

Вучић је додао да је данас важан дан, јер, како каже, показује сву одлучност и жељу да ствари у Србији мењамо и да пошаљемо поруку свету да је Србија сигурна земља.

„Наш је посао да кажњавамо и починиоце и налогодавце и то ће у будућности држава да чини и то свима мора да буде јасно“, рекао је Вучић.

Подсетио је да у Србији није било убистава новинара као у Словачкој, Малти, Данској и неким другим земљама ЕУ или рањавања у Црној Гори.

Вучић је поручио да ће се Србија посветити правди и враћању контроле народу, да људи могу да осете и виде да се неко бори за правду и за њих.

Вучић је рекао да су пре неколико дана предложене измене Кривичног закона.

„И понављам данас, у најкраћем могућем року биће донете измене Кривичног закона и биће донет Закон о пореклу имовине. После тога свима ће све бити јасно у Србији, а чини ми се да ће криминалцима бити најасније да са државом нема игре“, поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »