Венецуеланска амбасада у Вашингтону затворена по налогу Мадура

Венецуеланска амбасада у Сједињеним Државама је затворена према наредби  председника Ницоласа Мадура. То је потврдио и дописник ТАСС-а у четвртак у дипломатском представништву ове  латиноамеричке земље.

«Овде нема никога, амбасада не ради», речено му је. На разјашњавајуће питање да ли је дипломатска мисија коначно затворена, особље је додало: «Да, већ је била затворена.» Раније, у четвртак у поноћ, амбасада је такође саопштила да суспендује конзуларни пријем грађана «до даљњег»: најава о томе још увек стоји на улазу.

Улица у округу Георгетовн, у којој се налази дипломатска мисија латиноамеричке земље, изгледа апсолутно напуштена. Око зграде амбасаде нема стражара, нико не излази, нико не улази унутра. Повремено пролазе аутомобили, ту су и пролазници.

Раније у четвртак, председник Венецуеле Николас Мадуро објавио је да је одлучио затворити венецуеланску амбасаду и све конзулате у Сједињеним Државама. Пре тога је у среду најавио прекид дипломатских односа са Вашингтоном и одредио рок од 72 сата како би запослени америчке амбасаде у Каракасу напустили Венецуелу.

То је учинио након што је амерички председник Доналд Трумп признао лидера опозиције Јуана Гваида као вршиоца дужности председника ове  јужноамеричке земље.

Упркос прекиду дипломатских односа које је најавио Мадуро, државни секретар Мајкл Помпео изјавио је да Вашингтон не намерава повући особље своје амбасаде у главном граду Венецуеле.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »