Руси се не плаше: Неће бити суспензије са ОИ у Токију

Председник Олимпијског комитета Русије Станислав Поздњаков рекао је да «нема основа за страх» да ће та земља бити искључена са наредних Олимпијских игара у Токију 2020. године.

С времена на време појављују се такве информације, али мислим да нема основа за страх — рекао је Поздњаков и додао да Олимпијски комитет Русије има добре односе са Међународним олимпијским комитетом и Светском антидопинг агенцијом.

Светска антидопинг агенција (WАДА) саопштила је да би Русија могла да буде искључена са Игара у Токију ако су подаци из московске лабораторије измењени.

Комитет за разматрање WАДА навео је у писму да ће «врло вероватно» препоручити да ниједном руском званичнику, спортисти и спортском раднику не буде дозвољено учешће на Олимпијским играма у Токију и Параолимпијским играма, ако су подаци из московске лабораторије измењени.

Такође, тај комитет би могао да препоручи да се «Русији забрани да организује светско првенство у било ком спорту на одређено време».

Русија је до 31. децембра требало да преда податке из московске лабораторије, али је пропустила тај рок. После посете званичника WАДА, подаци су предати прошле недеље.

WАДА је почела анализу података и то би могло да траје неколико недеља. Како је наведено, испоручен је довољан број података и Русија ће избећи нову суспензију своје антидопинг агенције, преноси Бета.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »