Ручни пртљаг једне путнице изазвао евакуацију 1.500 путника аеродрома Орли у Паризу

Више од 1.500 путника на аеродрому Орли у Паризу је евакуисано, а неколико летова је одложено због електронског уређаја у пртљагу  једне жене.

Проблем је настао током прегледа ручног пртљага путника који су летели за Казабланку у авиону авио компаније Ројал Аир Мароко.

Приликом инспекције ручног пртљага, цариници су пронашли предмет налик детонатору, и након тога алармирали безбедносне службе аеродрома.

Истог трена путница, 25-годишња девојка је ухапшена, а два спрата Хале А јужног терминала су евакуисана. Више од 1500 људи је морало да напусти просторије.

Специјално обучене јединице деминера су стигле на место инцидента, и врло брзо утврдиле да нема ништа лоше у пртљагу.

Приликом прегледа ствари, испоставило се да је безбедносни електронски уређај на аеродрому реаговао на небичне штикле на ципелама, а које је у ручном пртљагу носила модна новинарка.

Полиција се плашила да 25-годишња путница носи обућу опремљену уређајем за детонирање бонмбе. Али на крају, њене високе потпетице нису биле ништа опасно. Они су само опремљене жицама и батеријама да би светлеле. Укратко, пар сјајних ципела, пише лист Паризијен.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »