Nikola Jovanović: Radojičić grubo krši Statut Beograda, ostavka jedini izlaz

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da „formalni“ gradonačelnik Zoran Radojičić grubo krši statut Grada, jer ni posle sedam meseci nije postavio gradskog menadžera, što je najvažnija funkcija u gradskoj upravi.

„Među pomoćnicima koje je postavio – Andrijom Mladenovićem, Aleksandrom Markovićem i Acom Petrovićem – jednog je morao da proglasi gradskim menadžerom, što je funkcija koju je u prethodnom mandatu obavljao Goran Vesić“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je naveo da je nedostojno funkcije gradonačelnika da mu „njegov zamenik zabranjuje da postavi gradskog menadžera, što je najverovatnije ovde posredi“.

Sramno što Radojičić ne poštuje Statut Grada i generalno odbija da radi posao za koji je preuzeo odgovornost, dodao je Jovanović.

„Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ smatra da je jedini izlaz iz ove situacije da Radojičić podnese ostavku, čime bi se stekle pretpostavke da se razgovora o fer uslovima za nove izbore za Grad Beograd“, istakao je Jovanović.

Ova vest Nikola Jovanović: Radojičić grubo krši Statut Beograda, ostavka jedini izlaz je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »