Куба подржава Мадура у борби против наметања владе која ће бити «покорна» Америци

Куба, која је најближи савезник Венецуеле, подржава Николаса Мадура у борби против, како су навели ,»државног удара» који овој држави треба да наметне владу која ће бити «покорна» Сједињеним Државама.

Министарство иностраних послова Кубе саопштило је да ова држава «изражава своју непоколебљиву солидарност с владом уставног председника Николаса Мадура Мороса», преноси АП.

Куба је Венецуели послала десетине хиљада својих радника, стручних кадрова, од доктора до службеника обавештајних служби, како би подржала бившег председника Венецуеле Хуга Чавеза и Мадура, његовог наследника. Заузврат, Куба од Венецуеле добија дневно на десетине хиљада барела нафте по субвенционисаним ценама.

Након што се Хуан Гуаидо председник парламента Венецуеле, једине институције под контролом опозиције у земљи, на протестима прогласио «прелазним председником» те државе, а амерички председник Доналд Трамп га признао као законитог председника, дошло је до подела на међународној сцени у вези подршке Гуаиду или актуелном председнику Мадуру, преноси агенција.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »