Чланови српске делегације на промоцији књиге “Неколико идеја о правди” Дика Мартија у Савету Европе

Током зимског редовног заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, чланови српске делегације присуствовали су промоцији књиге “неколико идеја о правди” аутора Дика Мартија, некадашњег посланика ПССЕ и известиоца о трговини људским органима на Косову и Метохији.

Председник Одбора за спољне послове и члан Сталне делегације Народне скупстине проф. др Жарко Оврадовић срео се и разговарао са господином Диком Мартијем и пре почетка и након промоције књиге.

У разговору који је био срдачан и отворен, оцењено је да је његов посао у тадашњем писању извештаја о страдању Срба  на Косову и Метохији током и након НАТО агресије 1999. године, био изузетно важан. Марти је направио документ који је усвојио Савет Европе, чији су садржај потврдиле и релевантне међународне стручне институције, укључујући и вишегодишњи рад специјалног тужиоца за Косово.

Марти је апсолутно уверен у тачност података које је тада изнео у Извештај, а који говори о стадању Срба, нечовечном поступању према жртвама и трговини њиховим органима од стране ОВК.

На промоцији књиге Марти је истакао веома важну ствар – да је истина о страдању Срба садржана у његовој књизи важнија од било какве судске пресуде, за коју он очекује да ће бити донета.

The post Чланови српске делегације на промоцији књиге “Неколико идеја о правди” Дика Мартија у Савету Европе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »