Брука Украјине у Давосу: Брат Виталија Кличка назвао своју земљу «сексуално атрактивном»

Владимир Кличко, брат градоначелника Кијева Виталија Кличка, је говорећи на једном панелу на Светском економском форуму у Давосу покушавао да убеди стране инвеститоре у оправданост улагања у Украјину, не баш примереним речима.

„Панел дискусија је била дуга, али је мала група људи који су присуствовали у 52. минуту успела да чује оригинални “бисер” из уста Кличког“, рекао  је извршни директор Међународне Блазер фондације, Олег Устенко.

«We are sexy and everybody wants us» , рекао је Кличко на енглеском, што се може превести као «Ми смо секси, а сви нас желе.»

На снимку се  види како се модератор панел дискусије зацрвенео и остао затечен овим речима, док се из позадине чуо смех.Пре тога, Кличко је навео земље које су у једном тренутку хтеле да освоје Украјину, набрајајући  Пољску, Немачку, Шведску, Турску, Мађарску и друге.

Треба појаснити да је панел дискусија у сали била посвећена перспективама инвестирања у Украјину и Кијев.

“Бојим се да управо та изјава одражава суштину размишљања украјинске бирократије, с којом је можда  градоначелник Кијева „заразио ”свог брата,а који је седио с њим на истом панелу”, написао је Устенко на Фејсбуку.

Он је додао да проблем Украјине није у томе што нема потенцијала за развој, а не да нема занимљивих и профитабилних пројеката. Према речима Устенка, проблем земље је у томе што је ниво ризика превисок. И управо тај фактор блокира инвестиције у земљи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »