Венецуела има јаке пријатеље: Русија изазива «машину демократије»

Многе земље су већ успеле да удовоље Сједињеним Државама и подрже  државни удар у Венецуели, али Русија намерава да у потпуности брани суверенитет свог стратешког партнера,изјавио је данас заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков.

Он је скренуо пажњу на то како Вашингтон користи за своје потребе чак и међународне платформе, међу којима је и Организација америчких држава. Све ово, наглашава он, ради се с једним циљем — повећати притисак на Венецуелу.

Истовремено, Рјабков је уверио да Русија не намерава да изда свог стратешког партнера, а Каракас може рачунати на подршку Москве у тренутној ситуацији.

«Спремни смо да будемо солидарни са овом земљом, бранећи њен суверенитет, да будемо на опрезу против недопустивости принципа уплитања у унутрашње послове», рекао је дипломата, подсећајући да руска страна наставља да сарађује са Венецуелом у разним областима и не намерава да је заустави за смешне амбиције Сједињених Држава.

Расправљајући о могућој америчкој војној интервенцији у Боливарској Републици, Рјабков је уверио да би то био «катастрофалан сценарио» који би поршао ситуацију у целој Латинској Америци.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »