SZS Vranje: Tražimo ostavke zbog političke nepismenosti

Sve političke stranke, članice Saveza za Srbiju najoštrije osuđuju bilo kakvo fizičko ili verbalno nasilje nad ženama, saopštio je ovaj savez u četvrtak.

 

Ipak, ovim dokumentom “posebno su osuđene” neprimerene i uvredljive izjave političkih funkcionera upućene novinarkama, poput one Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu ili šovinističke šale Aleksandra Vučića da će strani vlasnik sve zaposlene u fabrici da eeee…

– Bilo bi veoma dobro da su već tada reagovale samosvesne žene članice SNS-a, i osudile takvo ponašanje, jer bi na taj način dobile legitimitet da se oglašavaju svaki put kada se desi nešto slično. Nažalost, i žene SNS-a, kao uostalom i svi članovi te političke sekte, reaguju isključivo na zvonce, uglavnom demonstrirajući politički diletantizam i nepoznavanje političkih prilika u Srbiji – ocenjuje se u saopštenju.

Kao dokaz za potkrepu svojih ocena iz SZS-a opominju da je Unija žena SNS-a na konferenciji za medije osudile uvrede na račun novinarke Telegrafa navodeći da su uvrede upućene od strane jednog od lidera Saveza za Srbiju.

– Dotične gospođe bi trebalo da znaju da glumac čiju su izjavu osudile, ne da nije jedan od lidera, već nema apsolutno nikakve veze sa Savezom za Srbiju. Sasvim smo sigurni da je onaj ko je naložio naprednim Vranjankama da daju ovakvu izjavu, to uradio svesno, koristeći njihovu političku nepismenost, kako bi naneo štetu ugledu Saveza za Srbiju, što je za nas samo razlog više da podržimo građanske proteste u petak u 18 sati u Vranju – kaže se saopštenju.

Na kraju, u SZS-u ocenjuju da “onaj ko je izrekao klevetu snosi odgovornost za svoje reči”, te zbog toga traže “izvinjenje ili momentalnu ostavku većnice za socijalna pitanja Danijele Milosavljević, kao i izvinjenje Katarine Stanojković iz Trgovišta”.

 


Izvori:

Tekst: Vranjske

Ova vest SZS Vranje: Tražimo ostavke zbog političke nepismenosti je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »