Срби нас трују! Досад најбизарнији изговор Приштине за увођење такси

Члан Алијансе за будућност Косова Беке Бериша оптужио је Београд да је прехрамбеним производима тровао Албанце на косовској територији и да је то, између осталих, један од разлога за увођење такси на српску робу.

Бериша је, како је јавила телевизија „Кљан Косова“, говорећи о захтеву САД да Приштина укине меру о наметнутим таксама, казао да је заправо Србија прва која то треба да уради.

„Србија је на потезу“ да покаже где се налазе нестала лица и да је одговорна за, како је рекао, „тровање Косовара храном“.

„Да бисмо укинули порез, прво морамо да знамо где су нестали људи, и ко нас је тровао храном“, казао је Бериша, који тврди да се „ради о неким намерницама које су за последицу имале сумњиве смрти“.

Тврди и да за те „сумњиве смрти“ није било других узрока осим хране.

Изјавио је и да влада није променила и неће променити став о наметнутим таксама и додао да је ову меру Приштина донела да би показала ауторитет, те да је то требало да ураде и претходне владе од завршетка сукоба на Косову, пренео је Танјуг.

„Али у протеклих 20 година очито није било ни знања ни способности да се таква одлука донесе. Зато ми морамо да будемо доносиоци одлука и да радимо свој посао“, рекао је Бериша из странке чији је лидер Рамуш Харадинај.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »