Нема наде да је жив: Безуспешна потрага за Емилијаном Салом

Пад малог авиона у понедељак увече, у коме се налазио аргентински фудбалер Емилијано Сала са пилотом (није било треће особе, како је првобитно објављено) по свему судећи имаће језив епилог. Потрага у леденој води Ламанша ни није дала никакве резултате.

«Нажалост, лично сматрам да нема никакве наде да има преживелих,  рекао је руководилац операције спасавања Џон Фицџералд. У ово доба године су услови у води ужасни. Мислим да најиздржљивија особа на свету не би могла да под тим околностима преживи дуже од неколико сати».

 

Приватни авио «пајпер малибу» је кобне ноћи, на лету из Нанта у Кардиф, у 20.30 изгубио контакт са контролом лета, када је био на висини од 1.500 метара.

Пилот је затражио принудно слетање због проблема са радом мотора, и након тога је нестао са радара. Авион је припадао шкотском фудбалском агенту Вилију Меккеју.

Сала (28) је у суботу био у Кардифу, где је потписао уговор са премијерлигашем и вратио се истог дана, такође тим «Пајпером», како би се поздравио са бившим саиграчима. Два дана касније поново се у Нанту укрцао у тај авион, иако је пре поласка причао да је током првог лета чуо чудне звукове.

 Понудили смо Сали да му обезбедимо да путује комерцијалним летом у нашој организацији, али је он то одбио, и одлучио да то учини у сопственој режији — рекао је председник Кардифа Мехмет Далман.

Бивши пилот Аластер Розеншејн је за енглеске медије истакао да је модел «пајпер ПА-46 малибу» имао 55 инцидената у историји, од тога 24 после 2000. године.

Прелазити тај простор у авиону са једним мотором, посебно зими, и то ноћу, веома је ризично. Хладноће су велике, може да дође до залеђивања мотора — објаснио је Розеншејн.

Мада све слути на црн исход, спасиоци разматрају и опције које нису сувише изгледне, али би могле да дају наду да има преживелих. Највише се уздају у ону да су се путници укрцали на чамац за спасавање, који се налази у авиону.

МОЛИТВЕ У НАНТУ И КАРДИФУ

Навијачи Нанта и Кардифа су се и током дана молили за живот Сале. Пред оба стадиона, фанови су се окупљали, остављали цвеће, његове дресове…

Где год да си, наше мисли су са тобом — објављено је на сајту Нанта, који је отказао куп меч са Ентентеом.

У Кардифу су играчи тренирали после дана паузе, и засад нема назнака да ће бити одложен сусрет са Арсеналом у уторак.

ПЛАШИМ СЕ…

Мало пре губитка контакта, Сала је последњу поруку из «пајпера», са дозом страха, упутио пријатељима у Аргентини преко апликације Whats App.

 Поздрав, како сте? Тренутно сам у авиону, који делује као да ће се распасти. Сутра ме чека нови почетак, имам први тренинг у Кардифу. Ако ме не будете чули за сат и по, требало би послати некога да ме тражи. Људи, веома се плашим — стајало је у поруци

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »