Гостовање Александра Антића на ТВ Пинк: Читава јавност треба осуди примитивизам опозиције

Недопустив је ниво примитивизма у јавном говору који долази од опозиције, каже високи функционер СПС и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Упозорава да је танка линија између вербалног вређања и физичког насиља, те да је зато потребно да читава јавност осуди увреде на рачун жена у јавном животу које су изнели Сергеј Трифуновић и представници опозиције.

„Ово нису изловане ствари, ово је део једног амбијента који је очигледно део политичке поларизације која је потребна Ђиласу, Јеремићу, Обрадовићу и протестима иза којих се они само крију“, рекао је Антић на ТВ Пинк.

Последње увреде Трифуновић је упутио новинарки Српског телеграфа, а Антић подсећа да су на мети увреда представника опозиције биле и премијерка Ана Брнабић, супруга покојног Оливера Ивановића, новинарке, представница РЕМ Оливера Зекић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, државна секретарка МУП…

Такво недопустиво понашање је, каже, део укупног сценарија поларизације од стране опозиционих станака, пре свега оних окупљених у Савезу за Србију за које каже да је јасно да стоје иза протеста.

Те странке опозиције, додаје, имају проблем са недостатком политике и квалитетних тема и релативно ниским рејтингом који им не обезбеђује било какав простор за оптимизам у неким изборним активностима.

Како је рекао, Савез за Србију се крије иза глумаца и нестраначких личности свестан чињенице да када би се декларисао као организатор протеста, онда би протести изгубили на значају јер је рејтинг тих странака низак.

„Они протестују, помињу бојкот избора, улазе у једну спиралу за сада вербалног насиља, пре свега агресије искључиво према женама, ако изузмемо увреде које је Ђилас упутио младим људима који су такође учествовали у протестима“, рекао је Антић.

Недостатак политике и жеље за изборима говори му да опозиција очигледно бежи од избора и прави тензију да би оправдала своју политичку слабост.

Извор: Танјуг

фото: Владимир Живојиновић

The post Гостовање Александра Антића на ТВ Пинк: Читава јавност треба осуди примитивизам опозиције appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »