Savez za Srbiju jači za još sedam organizacija

Savez za Srbiju jači je za još sedam političkih organizacija koje su mu u prethodnom periodu pristupile, što potvrđuje širenje zajedničkog opozicionog fronta, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić poželeo je dobrodošlicu Udruženju „Čuvari Starog grada“, Zelenoj ekološkoj partiji „Zeleni“, Demokratskoj zajednici vojvođanskih Mađara, Vojvođanskom klubu socijalista, Srpskoj monarhističkoj stranci „Srpska sloga“, Udruženju sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Samostalnom sindikatu poštanskih radnika.

Izrazivši zadovoljstvo zbog širenja zajedničkog fronta, Jeremić je zaključio da to širenje dolazi na talasu građanskih protesta i nezadovoljstva aktuelnom vlašću koje se svakim danom iskazuje u sve više gradova u Srbiji.
„Ova zima našeg nezadovoljstva ulazi u novu fazu u kojoj je sve širi front onih koji su nezadovoljni i očekujem da će u narodnom periodu front biti još više proširen“, ocenio je Jeremić.

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Aron Čonka istakao je da je Savez za Srbiju prpeoznat kao autentičan i jak opozicioni front, krovna organizacija koja okuplja opoziciju.

„Ukoliko želimo da pobedimo režim, naše političke razlike moramo da ostavimo postrani, nađemo ono što nam je zajedničko i udružimo se u jednu kolonu“, rekao je Čonka i dodao da je program Saveza od 30 tačaka “zdrava polazna osnova za opoziciono delovanje ali i period posle smene režima”.

Upitan da li će Savez za Srbiju preuzeti organizaciju protesta širom Srbije, Jeremić je rekao da je taj blok na neki način inicirao protestna okupljanja posle napada na Borka Stefanovića u Kruševcu, kao i da će nastaviti da ih snažno podržava. On je dodao i da je stav Saveza za Srbiju da u Srbiji trenutno “nema uslova” za održavanje slobodnih i fer izbora, jer su, kako je rekao, institucije zarobljene a mediji nisu slobodni.

“Narodna stranka se zalaže i za bojkot parlamenta jer u fingiranju rada državnih institucija ne treba učestvovati. Važno je da u vezi sa tom odlukom budemo jedinstveni, nećemo dozvoliti podele iako će režim pokušati da ih izazove”, kazao je lider Narodne stranke i dodao da jedna od temeljnih tačaka narednih protesta treba da bude stav opozicije da neće više učestvovati u “predstavama koje režim organizuje, poput izbora”.

Komentarišući stav o bojkotu izbora, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da bojkot sam po sebi nije cilj, već da su cilj slobodni i pošteni izbori, a da do bojkota treba da dođe ako nije moguće izboriti se za poštene izborne uslove u kojima bi i opozicija mogla da pobedi.

Ova vest Savez za Srbiju jači za još sedam organizacija je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »