Ненси Пелози: Нема разговора о граници са Мексиком, док Трамп не укине блокаду

Председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелози изјавила је синоћ да нема разговора о безбедности границе с Мексиком док председник Доналд Трамп не укине делимичну блокаду рада савезних органа.

Због несугласица Трампа с демократама већ 32 дана је делимично блокиран рад савезних органа.

Ненси Пелози је рекла да неће бити преговора док Трамп не обезбедити заштиту од депортације имиграната и поново не размотри градњу зида на граници с Мексиком, што су једни од главних разлога за делимичну блокаду рада органа, преноси Бета.

Према њеним речима, доњи дом Конгреса (Представнички дом) је већ неколико пута гласао за укидање блокаде.

Ненси Пелози је рекла да Конгрес не може да прихвати све Трампове захтеве сваки пут кад амерички председник има «неки приговор» или прети да «запослене држи као таоце».

Трамп је поновио неколико пута да неће попусти и да ће наставити да тражи више од пет милијарди долара за изградњу зида на граници с Мексиком у борби против илегалне имиграције.

Демократе, који сада имају већину у Представничком дому Конгреса, поновили су да се противе финансирању зида на граници сматрајући да постоје други видови обезбеђивања границе чије би финансирање било обухваћено већ предвиђеним средствима, преноси Бета.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »